Нашата мисија е преку читањето да го подобриме вашето психичко  здравје: да ви го намалиме стресот, да ви ја подобриме концентрацијата, да ви ја зголемиме љубопитноста, да ви ја подобриме меморијата, да ви ја зголемиме интелегенцијата, да ви овозможиме подобар сон, да ви го поттикнеме критичното размислување и пред се да ви го збогатиме социјалниот живот! 
Кога ќе видите човек без насмевка, подарете му книга!