ЦЕНОВНИК 2020

Наслов Автор  Редовна цена  
       
Тајната на облаците Алисон Ричман      450.00  
Што да очекувате во втората и третата година А. Ајзенберг   1,800.00  
Месечината над Фиренца Адриан Макдонел      500.00  
Другиот син Александер Содербеј      420.00  
Козметика на непријателот Амели Нотомб      250.00  
Лексикон на личните имиња Амели Нотомб      250.00  
Азазел Борис Акуњин      300.00  
Левијатан Борис Акуњин      300.00  
Турски гамбит Борис Акуњин      300.00  
Митовите на стара Индија В.Г. Ерман      250.00  
Александар комплет 1-3 Валерио Манфреди   1,260.00  
Си живееја среќно до крајот на животот Венди Парис    
Горчливо срце Виктор Дел Арбол      630.00  
Милион капки Виктор Дел Арбол      630.00  
Апсурдистан Гари Штејнгарт      350.00  
Одговорот на Јулија Глен Диксон      390.00  
Емоционална интелигенција Даниел Големан      600.00  
Фокусираност Даниел Големан      600.00  
Темната страна на генијот Деа Фортунато      600.00  
Јавен настап Дејл Карнеги      550.00  
Мајстори на успехот Дејл Карнеги      500.00  
Во шумата Денис Делогу      380.00  
Господар на злото Донато Каризи      500.00  
Ловец на души Донато Каризи      500.00  
Човек во лавиринтот Донато Каризи      500.00  
Човекот во маглата Донато Каризи      480.00  
Шепнувачот Донато Каризи      600.00  
Владетел од сенка Донато Каризи      500.00  
Господар на сенките Донато Каризи      420.00  
Играта на шепнувачот Донато Каризи      550.00 * ново
Таму каде што припаѓаме Емили Гифин      420.00  
Психологијата на толпата Зигмунд Фројд      600.00  
Психопатологија секојдневниот живот Зигмунд Фројд      600.00 * ново
Вкусот на гревот Зорана Шулц      390.00  
Запри срце Зорана Шулц      330.00  
Преплетување Зорана Шулц      370.00  
Враќање во живот Зорана Шулц      370.00  
Жонглер Зорана Шулц      340.00  
Дванаесетте соби на нил Инид Шомер      500.00  
Длабоко во душата Јасмина Кадра      480.00  
Ластовиците од Кабул Јасмина Кадра      450.00  
Куферот од Берлин Јелена Бачиќ Алимпиќ      450.00  
Молитва за прошка Јелена Бачиќ Алимпиќ      380.00  
Неговите бели ракавици Јелена Бачиќ Алимпиќ      450.00 * ново
Последната пролет во Париз Јелена Бачиќ Алимпиќ      450.00  
Рингишпил Јелена Бачиќ Алимпиќ      500.00  
Книга на спомените  Јелена Бачиќ Алимпиќ      380.00  
Ноќта кога дојдоа сватовите Јелена Бачиќ Алимпиќ      380.00  
Писмото на госпоѓа Вилма Јелена Бачиќ Алимпиќ      450.00  
Те нема никаде  Јелена Бачиќ Алимпиќ      450.00  
Писмо до загубената љубов Јона Греј      450.00  
Фактура Јонас Калшон      350.00  
Хеликоптерот Јунас Бониер      450.00  
Кукларот Јустејн Гордер      400.00  
Нарнија 1-7 К.С.Луис      250.00  
Заточеник на небото Карлос Руиз Зафон      450.00  
Полноќна палата Карлос Руиз Зафон      350.00  
Принцот на маглата Карлос Руиз Зафон      350.00  
Септемвриски светлини Карлос Руиз Зафон      350.00  
Играта на ангелот Карлос Руиз Зафон      550.00  
Лавиринт на духовите 1 дел Карлос Руиз Зафон      500.00  
Лавиринт на духовите 2 дел Карлос Руиз Зафон      500.00  
Сенка на ветрот Карлос Руиз Зафон      550.00  
Живот по живот Кејт Аткинсон      650.00  
Девојките од платната Кејти Мери Бјукенан      480.00  
Долга летна ноk Кери Елкс      420.00  
Да можевте да го чуете она што го гледам Кети Бакли      400.00  
Патот Кормак Мек Карти      350.00  
Лицето ни ги открива болестите Курт Тепервајн      300.00  
Ѓаволот дојде по своето Лаш Кеплер      550.00  
Кошмар Лаш Кеплер      450.00  
Сенка  Лаш Кеплер      550.00 * ново
Без збогување Линвуд Баркли      450.00  
Кој тропа на прозорецот Линвуд Баркли      480.00  
Неисполнето ветување Линвуд Баркли      450.00  
Опсно блиску Линвуд Баркли      450.00  
Страв од најлошото Линвуд Баркли      450.00  
23 Линвуд Баркли      450.00  
Далеку од вистината Линвуд Баркли      450.00  
Небезбедни куќи Линвуд Баркли      450.00  
Никогаш не свртувај го погледот Линвуд Баркли      480.00  
Последниот истрел Линвуд Баркли      480.00 * ново
Врева на долниот кат Линвуд Баркли      550.00 * ново
Последниот бакнеж Лорелин Пејџ      450.00  
Првиот допир Лорелин Пејџ      450.00  
Сложувалка на мојот живот Луси Дилон      490.00 * ново
Ангелско дрво Лусинда Рајли      550.00  
Бисерната сестра Лусинда Рајли      550.00  
Куќата на орхидеите Лусинда Рајли      550.00  
Полноќна роза Лусинда Рајли      550.00  
Седумте сестри Лусинда Рајли      550.00  
Сенки од минатото Лусинда Рајли      550.00  
Сестра на месечината Лусинда Рајли      550.00  
Сестрата од сенка Лусинда Рајли      550.00  
Сестрата создадена од бура Лусинда Рајли      550.00  
Девојчето на гребенот  Лусинда Рајли      550.00  
Маслинката Лусинда Рајли      550.00 * ново
Љубовно писмо Лусинда Рајли      550.00 * ново
Врвна инвестиција Мајкл Ридпат      420.00  
Митови од целиот свет Мајкл Џордан      600.00  
Владетел  Макијавели      350.00  
Лила  Марек Халтер      450.00  
Сара  Марек Халтер      420.00  
Среќата е таму каде што си ти Мари Фрос      550.00  
Ти треба само љубов Мари Фрос      550.00  
Крадачка на книги Маркус Зусак      550.00  
Замка Мелани Рабе      450.00  
Бела хризантема Мери Лин Бракт      550.00  
Како да го запреш времето Мет Хејг      550.00  
Абафи Миклош Јошика      630.00 * ново
Црни водни лилии Мишел Биси      490.00  
Без тебе Мишел Биси      490.00  
Бунтовна кралица Мишел Моран      500.00  
Сокакот Мидак Нагиб Махфуз      350.00  
Бегство во болест Нада Поп Јорданова      300.00  
Пријатели до гроб Неле Нојхаус      450.00  
Тајна отсонувана во Истанбул Нермин Јилдирим      480.00  
Часови по заборав Нермин Јилдирим      490.00 * ново
Човекот што вредеше 35 милијарди Никола Ајнсон      420.00  
Забранета љубов Ребека Дан      450.00  
Детето од Тоскана Рис Боуен      490.00 * ново
Грција во времето на Перикле Роберт Фласејер      450.00  
Речник на соништата Роза Инсера      600.00  
Златното лале Розалинд Лејкер      600.00  
На бал со кралот Розалинд Лејкер      600.00  
Маската од венеција Розалинд Лејкер      600.00  
Руми Два света Руми      800.00  
Судењето на Исус од Назарет С.Г.Ф.Брандон      300.00  
Волци и ангели Сепо Јакинен      480.00  
Интернат Сергеј Жадан      350.00  
Заговорот Моцарт Скот Маријани      480.00  
Пред да заспијам Стивен Вотсон      450.00  
Предностите на еден молец Стивен Чбоски      350.00  
Секој ангел е страшен Сузана Тамаро      340.00  
Ќерки на судбината Тара Хајланд      490.00  
Паднатите ангели Тара Хајланд      550.00  
Другиот брег на Босфор Тереза ревај      450.00  
Животот е краток како сон Тереза ревај      500.00 * ново
Белата светлина во париз Тереза ревај      450.00  
Сите соношта на светот Тереза ревај      450.00  
Во името на предците Тес Геритсен      490.00  
Двојничка Тес Геритсен      450.00  
Сувенир Тес Геритсен      450.00  
Мраз студено Тес Геритсен      480.00 * ново
Хирургот Тес Геритсен      550.00 * ново
Крадецот на кафе Том Хиленбранд      550.00  
Песочниот часовник Трејси Рис      450.00  
Ејми сноу Трејси Рис      450.00  
Една нишка Трејси Шевалиа      550.00  
Книга на немирот Фернандо Песоа      630.00  
Оправдана љубов Франсис Риверс      550.00 * ново
Илјада неверојатни сонца Халед Хосеини      490.00  
Кога одекнаа планините Халед Хосеини      490.00  
Ловец на змејови Халед Хосеини      490.00  
Мудрост мек повез Халил Џибран      500.00  
Портите на евангелина Хестер Јанг      550.00  
Лузна Хуан Гомез Хурадо      550.00 * ново
Мислиш создаваш Џејмс Ален      200.00  
Вештини за победување Џек Велч      550.00  
Овој живот од триесет и некоја Џон Ренс      420.00  
Во вистинско светло Џон Харви      420.00  
Само една приказна Џулијан Барнс      390.00  
Грижа за детето Џун Томпсон      400.00  
Девојката која трчаше со волците  Шерил Стрејд      450.00  
Економски и деловен речник Ширилова   1,260.00  
Јоргованот секогаш цвета по зимата Марта Хол Кели      500.00 * ново