МАСЛИНКА - ЛУСИНДА РАЈЛИ

Постои изрека која вели секој што ќе дојде прв пат во Пандора мора да се вљуби ...

Поминале повеќе од 24 години откако Хелена поминала волшебен распуст на Кипар, каде што прв пат се вљубила. Кога нејзиниот кум ѝ ја остава во наследство Пандора, сега трошна куќа, таа се враќа на Кипар, во местото  што некогаш го сакала, за да го помине летото со своето семејство.
Пандора и пејсажот околу неа се идилични исто како и порано и на Хелена ѝ доаѓаат многубројни  сеќавања. Меѓутоа некои од нив таа не сака да ги сподели со нејзиниот сопруг Вилијам и со нејзиниот син Алекс, тринаесетгодишно момче соочено со промените што ги носи растењето додека очајнички сака да ја дознае вистината за својот вистински татко.Кога Хелена случајно ќе се сретне со својата љубов од младите денови, ќе се раздвижи синџир од настани што не ги посакувала. Но, таа и Алекс веќе ја отвориле вратата на Пандора и тајните почнуваат да се разоткриваат...

„Извонреден роман за сложените односи во современото семејство. Оптоварен со атмосферата, боите и жештината на кипарското лето, напишан со добар увид во темата и со многу емоции.“
                                             
                                                                                                                           -
Ланкашир ивнинг пост


„Освежувачка приказна што ќе ве оттргне од секојдневието и ќе ве облее со величенствени сончеви зраци од Кипар.“

                                                                                                                           - Дејли Експрес       

„Брилијантен бестселер.“  - Дејли мејл
       

„Лусинда Рајли раскажува фантастично. Овој роман е вистински деликатес“                                                                                                                                                        
                                                                                                                           - Кетрин Веб