ПЕСОЧНИОТ ЧАСОВНИК - ТРЕЈСИ РИС

Колку може местото да ти го смени животот?
Разумната Нора секогаш ги прифаќала своите успеси како нешто природно, но животот одеднаш почнува да ѝ се урива. Потиштена од анксиозност и кошмари сфаќа дека ја привлекуваат долгите плажи на Тенби, мало место во кое била само еднаш. Заедно со една локална жителка зема под наем прекрасна вила и полека почнува да се навикнува на новиот живот.  Но, Тенби си крие нова тајна, а Нора наскоро ќе открие дека тоа гратче на брегот на морето има моќ да ги исцели дури и најболните спомени. 

1950 год. Од својата единаесетта година Клои доаѓа во Тенби секое лето. Престојува кај роднини и минува долги идилични денови на плажата. Секоја година ѝ е иста, се додека не запознае едно постаро момче кое за миг ќе ја освои. Но, во ноќта на првиот состанок Клои ќе дојде до сознание чии последици ќе ја прогонуваат засекогаш.
„Роман за новите почетоци, за пронаоѓањето на љубовта дури и кога се чини дека е предоцна, за исцелителната моќ на волшебното гратче покрај морето. „Воодушевена! Почетокот не ветува многу но, секоја измината страница ве остава без здив! Со нетрпение очекувате да откриете што понатаму се случува со Клои, со Нора... Прекрасни описи на Тенби, неговата големина, историја и атмосфера. Навистина уживав во ликовите од различни генерации.“
Дијана Спасовска, Клуб Матица

Трејси Рис е новиот волшебен глас на историската проза. 

#СонцетоПишуваНовиСтраници 🌞✍️🌈
#СоКнигаНаПлажa 📖🏖😎