ПAKET OД 5 КНИГИ = 300 ДЕНАРИ

Единствена можност за КНИГА +
Домашна библиотека по сопствен избор
 
ПАРК НА КНИГИТЕ
20-30 ноември
 
Пакет од 5 книги за само 300 денари.


 
Наслов                 Автор
     
Кануни и фермани   Александар Матковски
Идејата за федерализација   Александар Христов
Толку необична љубов   Ана Баграјана
Дискурс и екскурс   Ангелина Бановик Марковска
Оган   Анри Барбис
Премостување на празнината   Аполон Гилевски
Гордиев јазол   Атила Ф.Балаж
Тврдина    Б.Асенов;И.Докузов
Овде или во вечноста   Билјана Тинтовска
Нискиот и високиот наталитет   Блага Петревска
Лична карта   Благоја Иванов
Во рогот на волот   Блаже Миневски
Љубовникот на Ленин   Блаже Миневски
Приспивна беседа на академик Сисое   Блаже Миневски
Црна лисица   Блаже Миневски
Македонистот Петар Драганов   Блаже Ристески
Рациновите народноослободителни песни   Блаже Ристески
Пројави и профили   Блаже Ристовски
Современа американска поезија   Богомил Ѓузел
Америка Америка   Божин Павловски
Вест Ауст   Божин Павловски
Враќање кон сказните   Божин Павловски
Градинар пустина   Божин Павловски
Дува и болвата   Божин Павловски
Изгубени во рајската градина   Божин Павловски
Критиката за романите на Б. Павловски   Божин Павловски
Миладин од Кина   Божин Павловски
Мирисите на доилката   Божин Павловски
Монахот од тамнава   Божин Павловски
Назад кон разумот   Божин Павловски
Патување со љубената   Божин Павловски
Подвижни гробови   Божин Павловски
Розово на црното   Божин Павловски
Роман за моето заминување   Божин Павловски
Се викам Хај Гудбај   Божин Павловски
Тага за мојата прва татковина   Божин Павловски
Убавицата и мародерот   Божин Павловски
Уткини соседи   Божин Павловски
Црвениот хипокрит   Божин Павловски
Огледало за огледалото   Борис Момировски
Македонски француски разговорник   Борче Надин; Ирена Павловска
Вдах   Борче Панов
Како кога се откинува јаболкото   Бошко Смаќовски
Лета господо ви лета   Бошко Смаќовски
Бездна угоре   Вања Изова Велева
Продлжен живот   Васил Василевски
И да и не   Васил Мукаетов
Градови паѓаат за тебе   Василе Димески
Сеопшта песна   Василе Димески
Тука запира се   Василе Димески
Мугра врз веѓата   Василис Папас
Понорница   Вера Симовска
Рабови   Вера Чејковска
Наспроти моево озлобено срце   Вернери Ламберски
Белите дворови   Вехби Кикај
Венче Невенче   Видое Подгорец
Аристотел Античка философија   Витомир Митевски
Доцна антика   Витомир Митевски
Душата и духовниот живот   Витомир Митевски
Епски теми   Витомир Митевски
Платон Античка философија   Витомир Митевски
Почетоци на западната философија   Витомир Митевски
Философија и средновековието   Витомир Митевски
Хеленизам и Рим   Витомир Митевски
Седум француски поети   Влада Урошевиќ
Битолски триод   Владимир Костов
Декалог   Владимир Костов
Љубоболие   Владимир Костов
Сениште во град Битола   Владимир Костов
Чума   Владимир Костов
Хроника на една најавена смрт   Г.Маркес
Допирање на недопреното   Гане Тодоровски
Зборот и непокорот   Гане Тодоровски
Македонската правостоина   Гане Тодоровски
Недостижна   Гане Тодоровски
Песни   Гане Тодоровски
Токму така   Гане Тодоровски
Голоромник пред својот крст   Георги Сталев
Викајте ме човек   глигор Поповски
Прирачник за полтрони во политиката   Горан Величковски
Врамување во пустелијата   Гоце Ристовски
Скаменети клепки   Дане Зајц
Солунските конгреси   Димитар Димевски
Меѓу црквата и чаршијата   Димитар Пандев
Претпочитани предизвици   Димитар Пандев
Од првиот грев до страшниот суд   Димитар Ќорнаков
По трагите на нашите предци   Димитар Ќорнаков
Трите смртни преси на Павел Шатев   Добре Тодоровски
Тивко се ниша часовникот   Драго Јанчар
Ние   Евгениј Земјатин
Патник без минато   Елеонора Скендерска
Балетот како врвна уметност   Емилија Џипунова
Неискажливо   Ефтим Клетников
Пурпурна јанѕа   Ефтим Клетников
Слика Облик Сон   Ефтим Клетников
Херои и антихерои   Ефтим Клетников
Дипломатијата и човековите права   Звонимир Јанкуловски
Ликовите на Петре Прличко   Иван Ивановски
Дрога и употреба на дроги   Иван Тулевски 
Змија   Иван Чаповски
Крв на еукалиптусот   Иван Чаповски
Магла   Иван Чаповски
Песна за стариот комита   Иван Чаповски
Од другата страна на животот   Ирена Павлова
Непријатели   Исак Б.Сингер
Црвената коњица   Исак Бебељ
Позлатени белези   Јагнула Куновска
Ако животот е сон   Јанош Арањ
Претчувства   Јован Дуциќ
Врати кон неоткриеното   Јован Стрезовски
Ништо не е конечно   Јован Стрезовски
Ткаеж   Јован Стрезовски
Мигот наш денешен   Јованка Кепеска
Сведок   Јовица Тасески
Илинден во македонската уметност   Јулија Темелковска
Избор или изгор   Јусуф Сулејман
Нашиот поглед за времето на Колишевски   К.Црвенковски;С.Мило
Катарни години   Ката М.Руменова
Златниот пресек   Катица Ќулавкова
Камен искушител   Катица Ќулавкова
Долините на душата   Кире Неделковски
Народната култура на Егејска Македонија   Кирил Пенушлиски
Комуналниот систем и локалната самоуправа   Киро Дојчиновски
Св. Јован златоуст   Кирче Трајанов
Така е ако ви се чини   Коле Чашуле
Молња во шумата   Костас Асимакопулос
Книга за Анте   Кристина Николовска
Светлинска   Кристина Николовска
Сончевина   Кристина Николовска
Крстана во Њујорк   Крсто Топузовски
Едноставно треперејќи   Ласло Л.Симон
Патот до врвот   Лефтер Манче
Странски имиња   Лидија Арсова Николиќ
Астрологија во антиката   Лидија Ковачева
Светска женска   Лилјана Грџо Димовска
Вода жедна меда   Лилјана Јаначковиќ
7 драми од БИХ   Лилјана Мазова
Отворен круг   Лилјана Мазова
Писма без марка   Лилјана Мазова
Под разно   Лилјана Мазова
Панорама на франкофонските литератури   Лилјана Тодорова
Љубовта на генерал С.   Лира Бојку
Трудови Настев Божидар   Луан Старова
Отаде одживот онемен   Љерка Тот наумова 
Монументи на глупоста   Љубиса Георгиевски
Речник на предрасуди   Љубиша Георгиевски
Хартиени гулаби   Маја Стела
Македонско грчки разговорник   Марија Куретоска
Култура и меморија   Марта Марковска
Ветерот и градот   Матеја Матевски
Галициска поезија   Матеја Матевски
Драма   Матеја Матевски
Копнеж по целина   Матеја Матевски
На домашна почва   Матеја Матевски
Потекла   Матеја Матевски
Темни деноноќија   Матеја Матевски
Темен спокој   Милан Ракиќ
Бел погреб   Миле Анастасов
Сообраќајот во Македонија   Миле Стефановски
Славица   Миле Шкрековски
Терористи   Миле Шкрековски
Доситеј   Милутин Тасиќ
Трагачот честакот јатката   Миодраг Друговац
Збогум голема тајно   Мира Алецковиќ
Подбишега од која ви се плаче   Мирослав Пендаровски
Откорнувања   Мите Шкрековски
Христос воскресе   Мите Шкрековски
Чудна средба   Митко Маџунков
Моќта на протоните   Моидраг Врчаковски
Сокакот мидак   Нагиб Махфиз
Бегство во болест   Нада Поп Јорданова
Никола Кљусев 6   Никола Кљусев
Предизвици - Видувања   Никола Кљусев
Предизвици - Кљусев   Никола Кљусев
Академија   Никола Кочовски
Одата на славејот   Николае Григоре
Славните морепловци   Николај Чуковски
Моите страдања   Павле Раковски
Опкована душа   Панде Манојлов
Прегрни го светот   Панде Манојлов
Во потрага по загубениот син   Паскал Гилевски
Нежниот бунтовник   Паскал Гилевски
Премрежието на критиката   Петар  Т.Бошковски
Поезија Избрани дела   Петар Т.Бошковски
Препеани рими   Петар Т.Бошковски
Црниот бик-Никаде место   Петар Т.Бошковски
Зора во сликата   Петре Димески
Густа магла   Петре Димовски
Операција на љубовта   Петре Димовски
Светлина во празнината   Петре Димовски
Твроечки умови   Петре Димовски
Хронологија на опстолот   Петре Димовски
Незнаен страв   Петре М.Андреевски
Пастирски песни   Публиј Вертилиј Марон
HIJET - R.SILJAN                           Раде Силјан
Автентични гласови   Раде Силјан
Дијалог со времето   Раде Силјан
Совршен облик   Раде Силјан
Господар на перото   Радован Павловски
Мојата ѕвезда   Радован Павловски
Океан во капка   Радован Павловски
Рибарот Климе   Радослав Петковски
Танцувајте куклички   Рајко Јовчевски
Декалог Десетте божји заповеди   Ратомир Гроздановски
Стојаково до денешни дни   Ристо Стамков
Мојот театар   Ристо Стефановски
Шума   Сашо Огненовски
Фрлам зрно на срцето   Светлана Х.Јоциќ
Поезија Ткаење   Славе Ѓорго Димоски
Палета на проклетството   Славко Јаневски
Планетата на господин Семлер   Сол Велоу
И ти светнува парче убавина   Соња Должан
Забраните во мултиетничките интеграции   Соња Ризовска Јованов
SPEECHES AND STATEMENTS-KERIM              Срѓан Керим
Мостови   Срѓан Керим
Неоткриен свет   Срѓан Керим
Јужна харфа   Сретен Перовик
Попладнињата на едно пијано   Стере Буковала
Балканска психологија   Стефан Влахов Мицов
Илинденски лидери   Стефан Влахов Мицов
Македонска национална програма   Стефан Влахов Мицов
Македонската еменципација на Балканот   Стефан Влахов Мицов
Философија на балканскиот пекол   Стефан Влахов Мицов
Хероите и потомците   Стефан Влахов Мицов
1992 Година на опасни ризици   Стојан Андов
Драматичната 1991 г.   Стојан Андов
Успеси и заговори 1993 г.   Стојан Андов
Никола Димитровски Грчето   Стојан Илиќ
Битките на македонските генерации   Стојан Кочов
Новела за талкачите   Стојан Кочов
Везеница   Стојан Тарапуза
Од изгрев до залез   Стојан Тарапуза
Македонската голгота   Стојан Христов
Летописни поменија   Тамара Арсовска
Светлините на зборот   Тамара Арсовска
Сите наши години   Тамара Арсовска
Моделирање на педагошката работа   Тања В.Тодоровска
Идеологијата на ...   Татјана Филиповска
Гроб на ридот   Ташко Георгиевски
Тајната на струма   Теодор Трајанов
Генот на празнината   Титсу Визеи
Моите песни се како светлосни...   Томас Шаламун
Народни песни од Пиринска Македонија   Томе Саздов
Јазикот на имињата   Трајко Стаматоски
Двонасочна релација театар   Трајче Кацаров
Јад   Трајче Кацаров
Не паркирај гаража   Трајче Кацаров
Со вкус на овошен сладолед   Трајче Кацаров
Двојник   Ф.М.Достоевски
Моралот низ вековите   Филип Лазаревски
Прирачникот на Епиктет   Флабиј Аријан
Оркестар титаник   Христо Бојчев
Идентитетот е нејасна магла   Цветанка Зојчевска
Двобој   Чехов
Добрата жена   Џим Томев
Лира и меч   Шандор Петефи
Одбрани творби   Шапкарев
Дневникот на војводата Васил Чакаларов    
Елегии за тебе    
Покрај Дунав    
Црното момче    
Шпански со изговор