ТАЈНАТА НА ОБЛАЦИТЕ - АЛИСОН РИЧМАН

Приказна што ќе ја скрши сечија рамнодушност.

Колку треба да биде силна една мајка за да се соочи со неподносливата загуба?

Кога директорот на училиштето ќе
и предложи на Меги Топер да му одржува приватни часови на Јуриј, малото момче-доселеник кој е премногу болен за да оди на училиште, таа не може ни да замисли што ја очекува. И ќе се изненади кога ќе сфати дека таа како наставничка, учи и научува многу повеќе од детето кое треба да  биде нејзин ученик. 

                                               

Со него ќе ги дели сите мали мигови на среќа, љубовта кон безболот, книгите и пишаниот збор, Ќе ги споделува божиќните празници, радости, веселби. Меѓу нив ќе се роди моќна и топла  врска која ќе опстои до се до моментот кога се
 ќе исчезне...

Хроника  за едно пријателство проткаено со исчекувања, стравови и среќа што остава длабока трага во сечиј живот.Наслов на оригиналот: The secret of clouds
Број на страници : 392

Цена: 490 ден.

*Книгата е достапна во книжарниците на Клуб Матица.