„Едноставно јас“ - Марина Анчевска

Среќа, несреќа...
Ирелевантна, неконтролирана, емоционална состојба. Сами одбираме како ќе се чувствуваме.
Тешко, лесно, сѐ условено од нашиот начин на перцепција. Очраничено, слободоумно.
Страдаме кога дозволуваме да не понесе вијулицата на животот, без да учествуваме во координирањето. Затоа треба да научиме да го користиме сопствениот ум. Тогаш среќата, слободата на душата,  креативноста, ќе бидат наше секојдневие. 
За моја и ваша среќа, наједноставниот и најпрактичниот начин да научите сами д аго креирате вашиот живот, со ваши правила, е преточен во уникатна книга. 
„Едноставно јас“ - која неодамна доживеа промоција, и презентација пред македонските читатели.
Малку треба за среќа, само обидете се да ја примените мудроста што Марина несебично ја сподели со нас.
*Книгата на Марина Анчевска може да се најде во сите продажни места на Клуб Матица.

Подготвил: Дијана Спасовска

 

Поврзани блог статии