15 ЗНАЦИ ДЕКА СТЕ ЗАВИСНИК ОД КНИГИ                1. Повеќе сакаш да читаш отколку да зборуваш со луѓе

              2. Пријателите престануваат да те прашуваат што сакаш за роденден
                 затоа што знаат дека сакаш книга

              3. Едноставно не ги разбираш оние кои не сакаат да читаат                

            4. Имаш проблем да се сконцентрираш на работата или учењето
                затоа што мислиш  на читање

             5. Кога  упорно трвдиш дека книгата е подобра од филмот снимен според неа

             6. На сите им купуваш книги за секој повод

             7. Се чувствуваш тажно кога стигнуваш до крајот на книгата 

              

 
              8. Се чувствуваш навредено кога после 6 месеци
             ти кажуваат дека уште не ја прочитале книгата што си им ја препорачал

              9. Се разбудуваш наутро и мислиш на ликовите од книгата што ја читаш
              во моментот
             10. Твоите социјални профили се преплавени со слики од книги
 
             11. Не можеш да го преболиш уништувањето на Александриската библиотека

                       


             12.  Престануваш да позајмуваш книги на луѓе кои ниту ги читаат ниту ти ги враќаат

             13. 
Имаш список на најубавите библиотеки во светот и планираш да ги посетиш
 
             14. Не разбираш како луѓето можат да бидат осамени кога имаат книги
 
             15. Купуваш уште книги иако веќе немаш место за нив


 

Поврзани блог статии