ДЕСЕТ СОВЕТИ ЗА УСПЕХ

Која е тајна формула за успех? Фактор на среќа или макотрпен труд?
Талент или долготрајна работа?
Факт е дека амбицијата е моќен двигател кон исполнет и среќен живот.

Во прилог десет совети кои ќе ви помогнат да постигнете успех:

1. ИМАЈТЕ ДЕФИНИРАНИ ЦЕЛИ

Составете листа на цели и држете се до неа. Самодисциплината е пресудна.

                                 

2. БИДЕТЕ ПОЗИТИВНИ

Потребен ви е оптимизам, но и реално согледување на работите.

3. ПРИФАТЕТЕ ПОМОШ

Не ги игноријате советите и критиките од другите околу вас. Некогаш тоа е надоброто за вас.

4. ПРИЗНАЈТЕ ГИ ГРЕШКИТЕ

Секоја грешка ве прави поцврст и помотивиран само признајте дека сте згрешиле и продолжете понатаму.

                                   

5. БИДЕТЕ УПОРНИ

Успехот не доаѓа сам, држете се до целта се до замислената дестинација.

6. ФАНТАЗИРАЈТЕ

Имагинацијата е поважна од знаењето. Сонувајте и посакувајте!

7. БИДЕТЕ СКОНЦЕНТРИРАНИ НА СЕГАШНОСТА

Живејте во моментот, единствено тоа време е важно и може да се промени.
      

          
                             

8. СЛУШАЈТЕ 

Бидете внимателни и сконцентрирани, многу нешта од полза ќе слушнете и видите.

9. ПОСТАВУВАЈТЕ ПРАШАЊА

На таков начин секогаш ќе дојдете до нови идеи и одговори.

                                        


10. БИДЕТЕ СПРЕМНИ НА ЖРТВИ

Не се жалете и жртвувајте време, пари и труд. Секако ќе ви се исплати.


* Предлог книгa за врвни резултати: „Само едно е важно" - Гари Келер и Џеј Папасан
   Во сите продажни места на Матица