Лозаноска - рачна изработка

Големите уметници мора да доживеат големи болки за да направат големи дела.

Прочитај повеќе

НЕВАЖНА ЗА ГОЛЕМИОТ ГРАД - МАРИЈА ЛОЗАНОСКА

...Знаеш, не бев успешна личност, не очекувај од мене пофалби. Немав ни убавина, можеби само патетична и недоволно потресна приказна од животот за која не знаев ни дали вреди да ја раскажам некому. Ни откако станав возрасна не бев способна да одлучувам за себе својствено за годините.

Прочитај повеќе