Лозаноска - рачна изработка

Големите уметници мора да доживеат големи болки за да направат големи дела.

Прочитај повеќе

НЕВАЖНА ЗА ГОЛЕМИОТ ГРАД - МАРИЈА ЛОЗАНОСКА

...Знаеш, не бев успешна личност, не очекувај од мене пофалби. Немав ни убавина, можеби само патетична и недоволно потресна приказна од животот за која не знаев ни дали вреди да ја раскажам некому. Ни откако станав возрасна не бев способна да одлучувам за себе својствено за годините.

Прочитај повеќе

Марија Лозаноска - 27.01.2017

Во рамките на зимскиот саем на книга „Книга во секој дом" кoj клуб Матица традиционално го организира веќе седумнаесет години, на 27.01.2017 со почеток во 18 часот на Булеварот на книгите, започна една убава дружба со реномираната млада авторка Марија Лозаноска.После промоцијата на нејзинот втор роман „Другата " која се одржа во декември 2016 год.

Прочитај повеќе