ЗБОРУВАЈ МИ - АНА БУНТЕСКА

Зборувај ми за звукот на лисјата кои паѓаат како ми шушка фустанот дур се обмотувам околу тебе дали на прсти ти тежи отпечатокот од моите усни зборувај ми за имињата за нашите чеда

Прочитај повеќе

ДА МИ Е ДА ЗНАМ - АНА БУНТЕСКА

Што во градите ти спиеИ која песна пилето ти ја црцориТа дали во песната мене ме спомнува

Прочитај повеќе

Роденден - Ана Бунтеска

Незаборавната роденденска забава на реномираната поетеса Ана Бунтеска се одржа на Булеварот на книгите на 23.01.2017 од 18 часот во рамките на традиционалниот зимски саем кој клуб Матица веќе по 17 - ти пат го подготвува.

Прочитај повеќе