НЕГОВИТЕ БЕЛИ РАКАВИЦИ - ЈЕЛЕНА БАЧИЌ АЛИМПИЌ

Скриена во семејниот дом Љубица Игњатовиќ, убавата и умна ќерка на Јеврем, случајно го запознава Карел Драгутин Харт, владин повереник кој ќе и го помати разумот.Заслепена од страста и од љубовните наслади, таа нема да има сили да се соочи со вистината.Меѓутоа, откако ќе го открие вистинското лице на човекот кој го сака, ќе реши да ја смени сопст

Прочитај повеќе

МИЛИОН КАПКИ - ВИКТОР ДЕЛ АРБОЛ

Гонсало Хил е рамнодушен човек заглавен во неуспешна кариера и несреќен брак, кој постојано се обидува да ги избегне манипулациите на дедо му, моќен и сеприсутен адвокат. Но, многу нешта ќе ја урнат оваа едноличност на неговиот живот.

Прочитај повеќе

ЖИВОТОТ Е КРАТОК КАКО СОН - ТЕРЕЗА РЕВАЈ

Рим, 1936 година, Алиса Клифорд, дописничка на Њујорк Хералд Трибјун, сведочи за триумфалното враќање на Мусолини во Рим по освојувањето на Абисинија. Се впушта во врска со Умберто Лудовичи, дипломат близок на фашистичката власт и оженет семеен човек, но жедта за слобода не ѝ дозволува да подлегне на повикот на диктатурата.

Прочитај повеќе