ЖОНГЛЕР - ЗОРАНА ШУЛЦ

Зорана Шулц не престанува да ја изненадува читателската публика. Иако после првите два романи „Вкусот на гревот“ и „Запри срце“ ја ставивме во еротска литература, со овој роман таа се качи скалило повисоко. Авторката е длабоко навлезена во психологијата, но Ерос, и понатаму го владее нејзиниот свет.

Прочитај повеќе

КРАДЕЦ НА КАФЕ - ТОМ ХИЛЕНБРЕНД

Во 1683 година Европа е преплавена со нова напивка. Кафе. Насекаде е барана, но монополот е во рацете на Османлиското царство. Еден млад Англичанец смислил план коако да ги земе тие скапоцени зрна...

Прочитај повеќе

ВРАЌАЊЕ ВО ЖИВОТ - ЗОРАНА ШУЛЦ

Како изгледа утрото по судбоносниот пресврт и колку темна умее да биде ноќта? Што да се прави кога се чини дека се е загубено и ништо ве ќе нема да биде како порано? И како да се пронајде мотив за градење нова среќа сред најтешката неволја?

Прочитај повеќе