НЕКОЈ ДРУГ ЖИВОТ - ЈЕЛЕНА БАЧИЌ АЛИМПИЌ

Близначките Ирене и Марта ван дер Линден безгрижно ги минуваат детството и младоста во живописното гратче Харлем на досег на Амстредам. По изгледот речиси идентични, по карактерот непомирливо различни, нераскинливо се поврзани една со друга. Но, нивниот татко, ценети богат доктор, чува тајна која може да ја уништи семејната среќа...

Прочитај повеќе

ИЗВАДОК ОД МАПИРАЊЕ НА СОЛ И ЅВЕЗДИ - ЗЕЈН ЏУХАДАР

Островот Менхетн има дупки во него, и тоа е местото каде што мојот баба спие. Кога му реков добра ноќ, белиот врзоп со него беше прилично натежнат, а дупката што ја ископале за него беше прилично длабока. А имаше дупка и во мене и во неа отиде мојот глас. Отиде во земјата со баба, длабоко во белата коска на земјата, и сега веќе го нема. Зборовите м

Прочитај повеќе

ИЗВАДОК ОД „ЛУЗНА“ - ХУАН ГОМЕЗ ХУАРДО

Мојата прва грешка беше што се вљубив во неа.Втората грешка ми беше што не ја прашав како ја добила таа лузна.Лошата вест е дека наскоро ќе ја направам и третата и дека таа ќе биде многу полоша од претходните две.На десното рамо ми виси ранец што ја содржи мојата иднина и иднината на сите мои вработени, во набиени снопчиња од по сто долари.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива