СЕНКИ НА ПОЛНОЌ - ЈОВАН ИЛИЕСКИ

„Таа не припаѓаше на сегашноста. Беше прогонувана од минатото. А стравуваше од иднината“ .Пишува на корицата на романот „Сенки на полноќ“ чиј крај го запечатувам многу поразлично од „Кругот на животот“ Овој напрегнат трилер е проткаен со мистерија за едно убиство кое го влече главниот лик кон самоуништување, кон самоубиство, кон каење за животот.

Прочитај повеќе

ЌЕРКИ НА СУДБИНАТА - ТАРА ХАЈЛАНД

Емотивно турбулентна, реалистично моќна „Ќерките на судбината" - Тара Хајланд, ќе ве освои уште на првата страница.Приказната за ќерките на Вилијам Мелвил, наследнички на најекслузивна модна династија во светот, ќе ви пружи задоволство и патување во еден поинаков свет.

Прочитај повеќе

ПАРАДА НА МАРИОНЕТКИТЕ - ЕВГЕНИЈ ХОУП

Почитуван читателе, сакам нешто да споделам со тебе. Книгава што ја држиш во рацете првпат е издадена во 2011 година. На времето, приказната требаше да има фантастичен наратив, но раскажувањето во далечната јануарска ноќ успеа да заталка сосема во друга насока. На почетокот на 2015 година од печат излезе дополнето и доработено издание.

Прочитај повеќе