Роденден - Ана Бунтеска

Незаборавната роденденска забава на реномираната поетеса Ана Бунтеска се одржа на Булеварот на книгите на 23.01.2017 од 18 часот во рамките на традиционалниот зимски саем кој клуб Матица веќе по 17 - ти пат го подготвува.

Прочитај повеќе

НОЕМВРИСКИ КРСТОСНИЦИ

„Ноемвриски крстосници" н​е ни кажува само нечии приказни туку и нè учи, нè поучува, како да бидеме подобри, како да се избориме за своите соништа, како да истраеме пред падовите... Па така ние заедно со ликовите сме и борци, и љубовници, и трагачи по убавото...

Прочитај повеќе

ЗИМСКИ САЕМ 2017

Од 20-30 јануари 2017 година, клуб Матица организира 17-ти традиционален зимски саем со препознатливиот слоган „Книга во секој дом". Ќе бидат понудени голем број на современи и класични литературни дела  по саемски цени од домашни и странски автори.Белетристика, енциклопедии за деца и возрасни, психологија, филозофија, историја, драма, трилер.

Прочитај повеќе