Сања Мучкајева - Видановска 28.01.2017

Во рамките на зимскиот саем на книга „Книга во секој дом" кoj клуб Матица традиционално го организира, на 28.01.2017 год. на Булеварот на книгите гостуваше нашата авторка Сања Мучкајева - Видановска, или како што сакаат со право да ја нарекуваат „македонската Јелена Бачиќ Алимпиќ" .Сања е авторка на романот „Ноемвриски крстосници" - кој предизвика

Прочитај повеќе

Марија Лозаноска - 27.01.2017

Во рамките на зимскиот саем на книга „Книга во секој дом" кoj клуб Матица традиционално го организира веќе седумнаесет години, на 27.01.2017 со почеток во 18 часот на Булеварот на книгите, започна една убава дружба со реномираната млада авторка Марија Лозаноска.После промоцијата на нејзинот втор роман „Другата " која се одржа во декември 2016 год.

Прочитај повеќе

Евгениј Хоуп - 25.01.2017

Во рамките на традиционалниот зимски саем кој клуб Матица веќе по 17 - ти пат го организира, на 25.01.2017 год. во 18 часот на Булеварот на книгите, имавме чест да ни гостува талентираниотот автор Евгениј Хоуп.

Прочитај повеќе