15 ЗНАЦИ ДЕКА СТЕ ЗАВИСНИК ОД КНИГИ

ЈАС НЕ ГО РАЗБИРАМ ПОИМОТ ПРЕМНОГУ КНИГИ

Прочитај повеќе

ЧИТАЊЕ КНИГА ПО ВТОР ПАТ

Истражувањата покажуваат дека читањето на добра книга по втор пат е целосно ново искуство и доживување, бидејќи повторното читање како и повторното гледање на ист филм, води кон поголемо емоционално поврзување со содржината и ликовите.

Прочитај повеќе

Јован Илиески - 30.01.2017

На наше огромно задоволство и на задоволство на нашите посетители, на Булеварот на книгите, на 30.01.2017 год. ни гостуваше младиот автор Јован Илиески.Јован и покрај своите 19 години, автор e на два романи : „Кругот на животот" и „Сенки на полноќ".Во една пријатна атмосфера тој ги потпишување своите книги и расположен разговараше со обожавателит

Прочитај повеќе