КОСИ ОД РОЗOВА ВОЛНИЦА - ВЕРА КАЛИН

Кога ја родив мојата Солза, мислев дека нема поголема болештина на светот. Мислев дека кога тоа парчелдисување сум го издржала, ќе можам да издржам сѐ. Мислев дека секоја тегоба е проследена со радост, оти со Солза така бидна. Мислев многу нешта, ама никогаш не помислив дека крајот ми е близу, дека ме чека пред портите како верно куче.

Прочитај повеќе

ЗИМСКИ САЕМ 2017

Од 20-30 јануари 2017 година, клуб Матица организира 17-ти традиционален зимски саем со препознатливиот слоган „Книга во секој дом". Ќе бидат понудени голем број на современи и класични литературни дела  по саемски цени од домашни и странски автори.Белетристика, енциклопедии за деца и возрасни, психологија, филозофија, историја, драма, трилер.

Прочитај повеќе

ЗОШТО Е ДОБРО ДА ПОДАРИТЕ КНИГА

- Затоа што моментот го сместувате во рамките на незаборавот.- ​Секоја книга е единствена, а посветите и пораките на корицата се трајни и во иднина ќе евоцирате спомени за драги луѓе и неповторливи мигови.- Освен книга подарувате и внимание, грижа, љубов." Книгите се сјаен подарок затоа што во нив постојат цели светови, а многу е поевтино да с

Прочитај повеќе