ЗБОРУВАЈ МИ - АНА БУНТЕСКА

Зборувај ми за звукот на лисјата кои паѓаат како ми шушка фустанот дур се обмотувам околу тебе дали на прсти ти тежи отпечатокот од моите усни зборувај ми за имињата за нашите чеда

Прочитај повеќе

ДА МИ Е ДА ЗНАМ - АНА БУНТЕСКА

Што во градите ти спиеИ која песна пилето ти ја црцориТа дали во песната мене ме спомнува

Прочитај повеќе

ПРЕМОЛЧУВАЊЕ - KСЕНИЈА НИКОЛОВА

Денот кога одлучив да премолчувам беше ист како и сите други денови. Одлучив тивко и бев сигурна во својата одлука. Си ветив себеси дека веќе никогаш нема да ја отворам мојата голема уста за да кажам уште една голема вистина, бидејќи на овој свет последно нешто што му е потребно е уште една голема вистина.

Прочитај повеќе