ПАДНАТИТЕ АНГЕЛИ - ТАРА ХАЈЛАНД

Една зимска ноќ во 1958 година, на прагот од портите на сиропиталиштето „Милосрдни сестри“, оставено е женско новороденче. По една година, филмската ѕвезда Френсиз Фицџералд ќе настрада во сообраќајна несреќа. Сите се сомневаат дека нејзиниот богат сопруг знае нешто повеќе околу трагичната несреќа.

Прочитај повеќе

Промоција на „Совршениот странец“ - Ивана Наскова

На ден 15.11.2017 год. (среда), на Булеварот на книгите, беше одржана промоцијата на книга на Ивана Наскова насловена како „Совршениот странец“.Ивана на јавноста и е позната како телевизиска и радиоводителка, и стенд- ап комичарка. „Совршениот странец“ е нејзино прво дело.

Прочитај повеќе

„Твоето име“ - Јован Илиески

Ти си мојата замисла за љубов откако знам за себе. И сега те наоѓам. И никогаш толку не сум љубел. И ти си мојот дом. И јас мојот дом го плаќам сега. И со прегратки. И со солзи. Со гревови. Со грешки. Со камата. Откако ја доживувам среќата, ја плукам од себе.

Прочитај повеќе