Само ти си љубел - Ксенија Николова

Те знам од мала. Ми се чини, сум те родил на моменти, до толку те знам.Истиот сјај во очи го имаше и на 5 години. Сите знаевме дека ќе се затрескаме во тебе кога ќе пораснеш.

Прочитај повеќе

Автостоперски емигрант III

Отседнав неколку дена во градот каде јасно се чувствуваше пулсот на метрополата со над два милиони жители, посетувајќи го уште еднаш Саемот на книгата. Освен тоа во Белград поминав часови и часови скитајќи низ прашливите антикварници и ланец книжарниците на Делфи и Вулкан.

Прочитај повеќе

Автостоперски емигрант II - Евгениј Хоуп

Сѐ е во ред. Слободно може да влезеш.Сметам дека имам добро испраксирана интуиција. Ранецот, задно со вреќата за спиење ги оставив на задното седиште. еш“.Покривајќи го сатарот со нив, додека бејзбол палката ја заглавив меѓу седиштето. Личната безбедност секогаш на прво место. Стуткан седев на предното седиште со плетени ракавици. Имав пат од 240

Прочитај повеќе