Автостоперски емигрант I - Eвгениј Хоуп

Отсвирените композиции на холандскиот виолинист Андре Риу со својот оркестар ме разбудија од илузорниот сон на 28 октомври. Едвај имав спиено два-три часа. Дента решив автостоп да заминам од Куманово до Белград. Главниот град на Србија.

Прочитај повеќе

КРЕАТИВНИ ПОЛИЦИ ЗА КНИГИ

И покрај тоа што во денешно време домашните библиотеки се прават во буквално секоја соба од домот, сепак на сите ни е добро познат проблемот со премногу книги а претесен простор.

Прочитај повеќе

Јован Илиески - 30.01.2017

На наше огромно задоволство и на задоволство на нашите посетители, на Булеварот на книгите, на 30.01.2017 год. ни гостуваше младиот автор Јован Илиески.Јован и покрај своите 19 години, автор e на два романи : „Кругот на животот" и „Сенки на полноќ".Во една пријатна атмосфера тој ги потпишување своите книги и расположен разговараше со обожавателит

Прочитај повеќе