НЕГОВИТЕ БЕЛИ РАКАВИЦИ - ЈЕЛЕНА БАЧИЌ АЛИМПИЌ

Скриена во семејниот дом Љубица Игњатовиќ, убавата и умна ќерка на Јеврем, случајно го запознава Карел Драгутин Харт, владин повереник кој ќе и го помати разумот.Заслепена од страста и од љубовните наслади, таа нема да има сили да се соочи со вистината.Меѓутоа, откако ќе го открие вистинското лице на човекот кој го сака, ќе реши да ја смени сопст

Прочитај повеќе

САМО ЕДНА ПРИКАЗНА - ЏУЛИЈАН БАРНС

Длабокоумна и нежна, „Само една приказна“ е болно прекрасен роман напишан од еден од најголемите познавачи на човечкото срце.

Прочитај повеќе

ПРЕПЛЕТУВАЊЕ - ЗОРАНА ШУЛЦ

Една ноќ, на четириесетгодишнината од матурата, група пријатели чии животи се преплетуваат од средношколските денови, ќе си откријат сѐ за себе. Сите тајни ќе бидат изговорени, сите неуспеси откриени.Утрото ќе го дочекаат заедно како и многу утра дотогаш, но овој пат ќе бидат целосно сигурни дека животот е пред нив и без оглед на годините, нова ср

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива