ПАДНАТИТЕ АНГЕЛИ - ТАРА ХАЈЛАНД

Една зимска ноќ во 1958 година, на прагот од портите на сиропиталиштето „Милосрдни сестри“, оставено е женско новороденче. По една година, филмската ѕвезда Френсиз Фицџералд ќе настрада во сообраќајна несреќа. Сите се сомневаат дека нејзиниот богат сопруг знае нешто повеќе околу трагичната несреќа.

Прочитај повеќе

Промоција на „Совршениот странец“ - Ивана Наскова

На ден 15.11.2017 год. (среда), на Булеварот на книгите, беше одржана промоцијата на книга на Ивана Наскова насловена како „Совршениот странец“.Ивана на јавноста и е позната како телевизиска и радиоводителка, и стенд- ап комичарка. „Совршениот странец“ е нејзино прво дело.

Прочитај повеќе

Дел од „Бездомникот со златен часовник“ - Вера Калин

Слика од згужвана постела. Од испуштена воздишка. Од прегратка. Од шминка на перница. Од убав парфем што душа згадува. Излитена, пожолтена слика од мене, легнат помешечки в кревет, покриен со чаршаф од темни соништа.

Прочитај повеќе