КРАДЕЦ НА КАФЕ - ТОМ ХИЛЕНБРЕНД

Во 1683 година Европа е преплавена со нова напивка. Кафе. Насекаде е барана, но монополот е во рацете на Османлиското царство. Еден млад Англичанец смислил план коако да ги земе тие скапоцени зрна...

Прочитај повеќе

ДОЛГА ЛЕТНА НОЌ - КЕРИ ЕЛКС

И, навистина, ништо друго не беше важно.Минатото беше вовед, а иднината ненапишана.Не можеа да бараат повеќе од тоа.

Прочитај повеќе

ПОСЛЕДНИОТ БАКНЕЖ - ЛОРЕЛИН ПЕЈЏ

„Длабоко, восхитувачко, полно со невини лаги, мрачни вистини, заводливи пресврти. - Исто како и љубовта што го одзема здивот.“

Прочитај повеќе