ПОСЛЕДНИОТ ОД НАС - АДЕЛАИД ДЕ КЛЕРМОН - ТОНЕР

Менхетен 1969 година: Вернер Зилх, амбициозен млад човек, кој успеал со сопствени сили да се издигне во општеството и да стане успешен, решава да го освои Њујорк заедно со својот пријател Маркус. Но, Вернер Зилх е посвоен како мал од страна на едно американско семејство од средната класа. Еден ден, лудо се вљубува во Ребека, богата наследничка и сл

Прочитај повеќе

ИЗВАДОК ОД МАПИРАЊЕ НА СОЛ И ЅВЕЗДИ - ЗЕЈН ЏУХАДАР

Островот Менхетн има дупки во него, и тоа е местото каде што мојот баба спие. Кога му реков добра ноќ, белиот врзоп со него беше прилично натежнат, а дупката што ја ископале за него беше прилично длабока. А имаше дупка и во мене и во неа отиде мојот глас. Отиде во земјата со баба, длабоко во белата коска на земјата, и сега веќе го нема. Зборовите м

Прочитај повеќе

ИЗВАДОК ОД „ЛУЗНА“ - ХУАН ГОМЕЗ ХУАРДО

Мојата прва грешка беше што се вљубив во неа.Втората грешка ми беше што не ја прашав како ја добила таа лузна.Лошата вест е дека наскоро ќе ја направам и третата и дека таа ќе биде многу полоша од претходните две.На десното рамо ми виси ранец што ја содржи мојата иднина и иднината на сите мои вработени, во набиени снопчиња од по сто долари.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива