ДЕВОЈКИТЕ ОД ПЛАТНАТА - КЕЈТИ МЕРИ БЈУКЕНАН

Возбудлив роман за париското златно време на убавината и бонвиваните, апсинтот, разузданите забави и љубовните авантури, на уметниците и на нивните модели.Но, зад позлатените кулиси на париската Опера, се крие свет на сиромаштијата и гладот, зависта, љубомората и амбицијата.

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ДВА СВЕТА“ - РУМИ

На ваше големо задоволство, ве известуваме дека во недела (10 јуни 2018 год.), во Сули Ан (Факултет за ликовни уметности), ќе се одржи промоцијата на книгата „Два света“ од Џелалудин Мохамед РУМИ.Избор и превод: Tихомир Јанчовски.

Прочитај повеќе

ОДГОВОРОТ НА ЈУЛИЈА - ГЛЕН ДИКСОН

Книга за потрагата на еден маж по љубов и недостижниот лек против љубово страдање.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива