БУНТОВНА КРАЛИЦА - МИШЕЛ МОРАН

Индија, 19 век.Во времето на британската колонизација, Индија се состоела од низа мали кралства кои често меѓусебно војувале. Иако англиската влада очекувала слаб отпор, господарката на едно од тие кралства - Јанси, кралицата Лакшми Баи, повела храбра побуна против моќното Британско Кралство.

Прочитај повеќе

ПAKET OД 5 КНИГИ = 300 ДЕНАРИ

ПАРК НА КНИГИТЕ20-30 ноемвриПакет од 5 книги за само 300 денари.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива