За таа - Ксенија Николова

​Не е за мојата девојка.Не е за мојата идна жена и прошетките кои ги имаме пред очите на сите.Не е ништо за она што со очи може да види.

Прочитај повеќе

Извадок од „Бездомникот со златен часовник“ - Вера Калин

Дали сум лош човек, Сотир?“, прашав. „Дали си лош човек?“ „Да.“ Сотир застана до мене и си ги потпре лактите на оградата. „Не знам“, рече. „Мислиш дека си?“ „Се осеќам лошо после некои ствари што ги правам“, признав, не вртејќи го погледот кон него.

Прочитај повеќе

„Твоето име“ - Јован Илиески

Ти си мојата замисла за љубов откако знам за себе. И сега те наоѓам. И никогаш толку не сум љубел. И ти си мојот дом. И јас мојот дом го плаќам сега. И со прегратки. И со солзи. Со гревови. Со грешки. Со камата. Откако ја доживувам среќата, ја плукам од себе.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива