„Ноемвриски крстосници" - Сања Мучкајева - Видановска, промоција во Скопје

На 10.03.2017 год. со почеток во 19 часот во просториите на Matica Exclusive се одржа промоцијата на книгата „Ноемвриски крстосници" од Сања Мучкајева -Видановска за сите читатели од Скопје.

Прочитај повеќе

Нескротена дивoст -Томе Тасевски

Приказната од „Дива привлечност“ ја доживуа својата кулминација во новиот роман на Томе Тасевски„Нескротена Дивост". Оние што ја прочитале првата книга несомнено ќе уживаат во ова кратко парче фикција за универзалната вистина - љубовта.

Прочитај повеќе

Мигови самотија - Јован Илиески

Во бела соба сум. Осамена, веќе недели. Луѓе не поминуваат, не ја отвораат вратата. Одамна не сум видела лика на човек, да помине или да влезе во таа бела соба. Јас, откако сум таму, ниту доктор видов, ниту некаква сестра во бела мантија - затоа што знаев дека сум во она место каде што работаат докторите, но не ќе да е болница.

Прочитај повеќе