НЕВАЖНА ЗА ГОЛЕМИОТ ГРАД - МАРИЈА ЛОЗАНОСКА

...Знаеш, не бев успешна личност, не очекувај од мене пофалби. Немав ни убавина, можеби само патетична и недоволно потресна приказна од животот за која не знаев ни дали вреди да ја раскажам некому. Ни откако станав возрасна не бев способна да одлучувам за себе својствено за годините.

Прочитај повеќе

РАЗЛИЧЕН ВО ОПШЕСТВО НА КАЛАПЕНИ! - ЈОВАН ИЛИЕСКИ

Живееме во хаос. На среќа во некаков уреден хаос. Но, во време кое симболизира невреме. Ни се случуваат работи за кои не сме ни свесни, не ги ни очекуваме, а не ни реагираме на истите. Станавме експериментални глувци на научниците, на системот. Станавме играчка на високите органи, кои ја смислуваат играта, а ние сме само дел од неа.

Прочитај повеќе

ПАРАДА НА МАРИОНЕТКИТЕ - ЕВГЕНИЈ ХОУП

Почитуван читателе, сакам нешто да споделам со тебе. Книгава што ја држиш во рацете првпат е издадена во 2011 година. На времето, приказната требаше да има фантастичен наратив, но раскажувањето во далечната јануарска ноќ успеа да заталка сосема во друга насока. На почетокот на 2015 година од печат излезе дополнето и доработено издание.

Прочитај повеќе