РАБОТНО ВРЕМЕ

Почитувани, ве известуваме за новото работно време за време на зимскиот саем во клуб Матица.​Ве очекуваме!​Понеделник - петок: 8- 21hСабота: 9 - 20hНедела : 10 - 18 h

Прочитај повеќе

ЧИТАЊЕТО КНИГИ ГО ПОДОБРУВА ЗДРАВЈЕТО

Според научниците на Yale University School of Public Health, читањето значително влијае врз психичкото здравје на човекот како и врз неговиот интелектуален развој. Истражувањата кои траеле цели 12 години покажале дека смртноста кај луѓето кои читаат е за 23% пониска. Неврохирурзите изјавуваат дека читањето помага да се продолжи вниманието кај деца

Прочитај повеќе

НОЕМВРИСКИ КРСТОСНИЦИ

„Ноемвриски крстосници" н​е ни кажува само нечии приказни туку и нè учи, нè поучува, како да бидеме подобри, како да се избориме за своите соништа, како да истраеме пред падовите... Па така ние заедно со ликовите сме и борци, и љубовници, и трагачи по убавото...

Прочитај повеќе