Јован Илиески - 30.01.2017

На наше огромно задоволство и на задоволство на нашите посетители, на Булеварот на книгите, на 30.01.2017 год. ни гостуваше младиот автор Јован Илиески.Јован и покрај своите 19 години, автор e на два романи : „Кругот на животот" и „Сенки на полноќ".Во една пријатна атмосфера тој ги потпишување своите книги и расположен разговараше со обожавателит

Прочитај повеќе

ФАКТУРА - ЈОНАС КАЛШОН

Што ќе сторите ако еден ден во поштенското сандаче најдете фактура? И на неа стои висока сума што треба да ја платите за нешто што не сте го користеле?Meѓународниот бестселер „Фактура'' од Јонас Калшон претставува едно искрено истражување на трошоците на животот и љубовта, како и важноста на малите нешта. Едно поинакво согледување на вистинската п

Прочитај повеќе

Сања Мучкајева - Видановска 28.01.2017

Во рамките на зимскиот саем на книга „Книга во секој дом" кoj клуб Матица традиционално го организира, на 28.01.2017 год. на Булеварот на книгите гостуваше нашата авторка Сања Мучкајева - Видановска, или како што сакаат со право да ја нарекуваат „македонската Јелена Бачиќ Алимпиќ" .Сања е авторка на романот „Ноемвриски крстосници" - кој предизвика

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни постови

Последни статии

Популарни тагови

Архива