ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ДВА СВЕТА“ - РУМИ

На ваше големо задоволство, ве известуваме дека во недела (10 јуни 2018 год.), во Сули Ан (Факултет за ликовни уметности), ќе се одржи промоцијата на книгата „Два света“ од Џелалудин Мохамед РУМИ.Избор и превод: Tихомир Јанчовски.

Прочитај повеќе

ОДГОВОРОТ НА ЈУЛИЈА - ГЛЕН ДИКСОН

Книга за потрагата на еден маж по љубов и недостижниот лек против љубово страдање.

Прочитај повеќе

Од читателите за читателите

Книгите од оваа кампања која траеше од 1-31 април 2018, се донирани на здружението за бубрежно болни Здружение НЕФРОН, за збогатување на клиничките библиотеки во центрите за дијализаНајтрајни библиотеки се оние што се создадени од читателите!

Прочитај повеќе