МАСЛИНКА - ЛУСИНДА РАЈЛИ

Постои изрека која вели секој што ќе дојде прв пат во Пандора мора да се вљуби ...

Прочитај повеќе

КАКО ДА ГО ЗАПРЕШ ВРЕМЕТО - МЕТ ХЕЈГ

Том Хазард штотуку се врати во Лондон, неговиот стар дом, за да се вдоми и стане наставник по историја во основно училиште. Но, на првиот училишен ден запознава занесна наставничка по француски јазик, која изгледа како да е фасцинирана од него. Сепак, Том крие опасна тајна.

Прочитај повеќе

ПЕСОЧНИОТ ЧАСОВНИК - ТРЕЈСИ РИС

Роман за новите почетоци, за пронаоѓањето на љубовта дури и кога се чини дека е предоцна, за исцелителната моќ на волшебното гратче покрај морето.

Прочитај повеќе