social image

ДЕВОЈЧЕТО ШТО МОЛЧЕШЕ - МИКАЕЛ ЈОРТ & ХАНС РОЗЕНФЕЛТ

Возбудлив и напнат роман, светска сензација која создава силна емоција и остава без здив.Книгите потпишани од Микаел Јорт и Ханс Розенфелт, се измислени за љубителите на мајсторски напишани криминалистички дела.

Прочитај повеќе

ФАНТОМСКО СТАПАЛО - БЛАЖЕ МИНЕВСКИ

Романот „Фантомско стапало“ на Блаже Миневски се случува во време во кое мислиме дека целиот свет е наш а всушност ништо не е наше па живееме во она што го немаме наместо во она што го имаме. Го посакуваме она што го немаме, заборавајќи го она што го имаме.

Прочитај повеќе

Без засолниште - Барбара Кингсолвер

„Импреивно, проникливо и многу интересно. Познатиот талент на Барбара Кингсолвер за портретирање на јунаците повторно на дело. Анализата на тешките околности во кои се нашле ликовите - особено во современата приказна - во целост е потресна.“

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива