social image

Без засолниште - Барбара Кингсолвер

„Импреивно, проникливо и многу интересно. Познатиот талент на Барбара Кингсолвер за портретирање на јунаците повторно на дело. Анализата на тешките околности во кои се нашле ликовите - особено во современата приказна - во целост е потресна.“

Прочитај повеќе

ЦВЕЌЕ НАД ИНФЕРНО - ИЛАРИЈА ТУТИ

Во изолирана заедница во северна Италија, пронајдено е тело на маж без облека и без очи. Опасноста демне од длабочините на мрачното загадочно минато на планините, а Тереза мора да ја открие вистината пред да ја изневери умот и телото.

Прочитај повеќе

БЕЛАТА ХРИЗАНТЕМА - МЕРИ ЛИН БРАКТ

„После секое нуркање со погледот барај ја сестра ти. Никогаш не заборавај го тоа. Ако ја видиш неа, безбедна си.“

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива